Tapahtumakalenteri

Mitä tapahtuu, missä mennään? Täältä sen näet!

2019 tulevat tapahtumat

27.4. Aasinhoidon ABC -kurssi, Loppi

Hevostoiminta Valkas järjestää tämän vuoden viimeisen aasinhoidon ABC-kurssin huhtikuussa. Kurssi pidetään Lopella Hevostoiminta Valkkaan tilalla lauantaina 27.4. klo 10 - n. 16.

Päivän aikana käydään läpi perustietoja aaseista ja niiden hoidosta sekä tutustutaan käytännössä aasien elämään tilan omien miniaasien kanssa.
Päivän aikana pureudutaan mm. seuraaviin teemoihin
- aasi lajina ja erot hevosiin verrattuna
- aasin hoidon erityispiirteet (mm. ruokinta, kaviohuolto, käyttäytyminen)
- harjaillaan aaseja ja tutustutaan niiden elämään tallissa
- käydään kävelyllä aasien kanssa

Kurssi soveltuu kenelle tahansa, joka haluaa tutustua aaseihin tai saada niistä lisätietoa. Aikaisempaa kokemusta aaseista ei tarvita. Myös jo aasin omistaville kurssi voi antaa lisävalaistusta omien aasien lajityypillisestä elämästä.

Kurssipaikan osoite on Tevännön pikatie 191, Loppi. Teoriaosuus pidetään ensin sisätiloissa ja sen jälkeen vietetään aikaa pihalla aasien kanssa. Iltapäiväkahvit nautitaan sään suosiessa metsässä aasien kanssa. Varustaudu siis säänmukaisella ulkoiluvaatetuksella. Muuten tarvitset mukaasi vain iloista mieltä ja oppimishalua. Päivän aikana tarjolla on kevyt lounas (kasvissosekeitto) ja aamu- ja iltapäiväkahvi/tee. Viitteellinen kurssin aikataulu on ohessa.

Päivän hinta on 60 € / hlö (sis. alv 24 %). Sitovat ilmoittautumiset 18.4. mennessä joko sähköpostilla  hevostoimintavalkas@gmail.com tai Facebook -viestin kautta. Kurssille otetaan enintään 15 osallistujaa  ilmoittautumisjärjestyksessä ja kurssi toteutetaan, mikäli vähintään 6 osallistujaa on viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä ilmoittautunut. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan 7.2. asti.

Lisätietoja saa sähköpostilla tai soittamalla (040 4123 725). Lasku kurssista ja osallistujatiedote lähetetään etukäteen sähköpostilla. Osallistumismaksu palautetaan vain, mikäli sairastumistapauksessa peruutus tehdään vähintään vuorokautta ennen kurssipäivää (lääkärintodistus esitettävä). Tapahtuman järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia, vaan jokainen osallistuu omalla vastuullaan.

Tervetuloa viettämään mukavaa aikaa aasien ja samanhenkisten ihmisten seurassa!

4.5. Aasit K-Market Kauklahden pihalla

 

10.5. Ilmainen metsäkävely aasien kanssa (Unelmien liikuntapäivä)

Lähde kanssamme mukavalle metsäkävelylle nauttimaan liikunnan ilosta. Viimevuotiseen tapaan tarjoan Unelmien liikuntapäivänä ilmaisen aasikävelyn miniaasiemme kanssa. Kävelymatkan pituus on noin 4 km ja kävelemme heikkaisia ja rauhallisia metsä- ja autoteitä pitkin. Pysähdymme puolivälissä nauttimaan evästuokiosta, joten pakkaa omat eväät mukaasi. Mukaan retkelle otetaan maksimissaan 20 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Kävelyretken kellonaika tarkentuu lähempänä.

 

11.5. Ohjasajokurssi, Talbonnponitalli, Siuntio

Tervetuloa ohjasajokurssille Tallbonponitallille! Kouluttajana toimii Satu Valkas, Hevostoiminta Valkas. Sadulla on 20 vuoden kokemus hevosten ja ponien ohjasajosta ja kouluttamisesta.
Kurssille on tervetulleita niin aloittelijat kuin kokeneemmatkin kuskit. Ohjasajo sopii lapsille sekä aikuisille. Ohjasajaminen on hyvä tapa tuoda monipuolisuutta hevosen tai ponin liikutukseen. Se on myös oiva tapa kouluttaa hevosta maastakäsin esim. nuoren hevosen tai pienen ponin kohdalla sekä toipilasaikana.

Kurssille voi osallistua tallin poneilla tai tulla oman ponin tai hevosen kanssa. Tallilta on mahdollista lainata ponia, paikkoja rajoitetusti.
Mahdollista tulla myös kuunteluoppilaaksi. Sadulta on mahdollista laitana ohjasajo-ohjia sekä cob/full kokoista ohjasajovyötä. Varustukseksi hevoselle käy normaali suitsitus sekä ajo/ohjasajovyö. Kuskille suositeltavaa on hyvät kävelykengät, hanskat sekä kypärä.

Päivän ohjelma:
klo.10-12.30 Teoria, keittolounas ja kahvit
klo.13.00 alkaen ajotunnit 45min yksitellen, kokeneemmat tarvittaessa pareittain

Hinta 65e sisältäen teorian, lounaan sekä ajotunnin.
Kuunteluoppilas 20e sisältäen teorian, lounaan ajotuntien katselumahdollisuuden.
Kysy majoitusmahdollisuudesta.
Viimeinen ilmoittautuminen: 30.4.

Tervetuloa viettämään mukava päivä hyvällä porukalla ohjasajon parissa! :)

Nina Malmberg 0407322229
nina_malmberg@hotmail.com

 

18.5. Ohjasajokurssi, Saaren ratsastuskeskus, Ulvila

Lisätietoja tulossa.

 

26.5. Tutustumistuokio pitkäkorviin
Oletko miettinyt, onko aasi niin itsepäinen kuin sanotaan? Miten aasi eroaa hevosesta? Miksi aasilla on pitkät korvat? Näihin ja muihin mahdollisiin aaseihin liittyviin kysymyksiisi saat vastauksia pitkäkorvien tutustumistuokiossa sunnuntaina 26.5. klo 13-16.

Tutustumme tuokion aikana tallin kahteen pitkäkorvaan, välimeren miniaasi Rölliin ja Calleen sekä niiden laumatoveriin vuonohevostamma Kirppuun. Aasien kanssa käymme läpi aasinhoidon perusperiaatteita käytännössä, mm. harjaaminen, kavion hoito, ruokinta, käyttäytyminen. Lisäksi käymme aasien kanssa pienellä kävelyllä lähimetsässä ja syömme pientä evästä.
Tuokioon ovat tervetulleita kaikki, jotka haluvat tutustua aaseihin ja viettää hetken niiden parissa. Aikaisempaa kokemusta aaseista ei tarvitse olla. Osallistujien alaikäraja on 7 vuotta.

Tallin osoite on Tevännön pikatie 191, Loppi. Varustaudu säänmukaisella lämpimällä ulkoiluvaatetuksella. Muuten tarvitset mukaasi vain iloista mieltä. :)

Tutustumistuokion hinta on 35 € / hlö (sis. alv 24 %). Sitovat ilmoittautumiset 19.5. mennessä joko sähköpostilla hevostoimintavalkas@gmail.com tai Facebook -viestin kautta. Tuokioon otetaan enintään 15 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Tuokio toteutaan, jos vähintään 6 osallistujaa ilmoittautuu mukaan. Jälki-ilmoittautumisia otetaan vastaan, mikäli vapaita paikkoja löytyy.

Lisätietoja saa sähköpostilla tai soittamalla (040 4123 725). Lasku osallistumisesta lähetetään etukäteen sähköpostilla. Osallistumismaksu palautetaan vain, mikäli sairastumistapauksessa peruutus tehdään vähintään vuorokautta ennen kurssipäivää. Tapahtuman järjestäjä ei ole vakuuttanut osallistujia, vaan jokainen osallistuu omalla vastuullaan. Oikeudet muutoksiin (esim. tuokion peruutus huonon sään vuoksi) pidätetään.

Tervetuloa viettämään mukava tuokio aasien ja samanhenkisten ihmisten seurassa!
Jos kyseinen päivä ei sovi sinulle, voit kysellä myös muita ajankohtia tutustumistuokion järjestämiselle. :)

 

 

Menneet tapahtumat 2019

23.3. Tutustumistuokio pitkäkorviin

9.2. Aasinhoidon ABC -kurssi, Hattula

 

Tapahtumat 2018

8.12.  Tutustumistuokio pitkäkorviin (3)

8.9.     Polleja ja pottuja -teematuokio
1.9.     Aasinhoidon ABC -kurssi
29.8.    Puolukkametsään aasien kanssa
4.8.    Aasitilojen avoimet ovet klo 11-14
6.7.    Aasinhoidon ABC-kurssi, Tuusula
25.6.  Miniaaseja ja mindfulnessia -metsäretki
11.-12.6.    Hevostoiminta -päiväleiri
27.5.    Miniaaseja ja mindfulnessia -metsäretki
19.5.    Metsäretki miniaasien kanssa
11.5.     Miniaasit Lopella SPR:n tapahtumassa
10.5.     Unelmien liikuntapäivä klo 10-12.30. Ilmainen metsäkävely miniaasien kanssa.
31.3.    Ohjasajokurssi, Kullaa
17.3.    Aasinhoidon ABC 
15.3. GreenCareLab -hankkeen ryhmätapaaminen
11.3.    Aasipäivä lapsille ja nuorille klo 12-16
4.3. Aasipäivä aikuisille klo 11-15
3.3. Aasit K-Market Kauklahdessa tapahtumapäivässä klo 12-15
19.2.   Aasipäivä lapsille ja nuorille klo 12-16
18.2.  Aasipäivä aikuisille
10. ja 17.2.  Vanhempi-lapsi tallituokiot
3.2.    2h maastoratsastus. Lisätiedot maastoilukerroille löytyy esitteestä Maastoratsastusta talvimaisemassa (pdf)
31.1.    2h maastoratsastus
20.1.    2h maastoratsastus
17.1.    2h maastoratsastus