Tallin aasit

Tallillamme on tällä hetkellä viisi aasia, joista kolme on välimeren miniaaseja ja kaksi tavallisia aaseja. Kaikki ruunat ovat syntyneet Suomessa ja niitä yhdistää utelias ja ystävällinen suhtautuminen ihmisiin. Lauman ainut tamma on tuotu ulkomailta. Jokainen aaseista on oma ihana persoonansa ja tässä on kunkin aasin ominaispiirteistä esittelyt. Lisätietoja Suomessa harvinaisista välimeren miniaaseista löydät niiden omalta tietosivulta.
 

Aasimme työskentelevät sekä kotitallilla, metsäretkillä että erilaisissa tapahtumissa. Mikäli aasien seura kiinnostaa tai haluaisit ne osallistumaan sinun tapahtumaasi, niin otahan yhteyttä! Palveluihimme aasien kanssa voit tutustua Palvelut- sivulla.

 

Calle

Calle on välimeren miniaasiruuna ja oikealta nimeltään Aromäen Challenger. Calle syntyi meidän tallilla 21.7.2018. Callen elämän alkutaival oli haastava, sillä sen emä Na'Vi hylkäsi sen heti syntymän jälkeen. Onneksi Callelle löytyi aasitamma keinoemäksi, joka huolehti varsasta hyvin. Koska Calle kuitenkin vaati tavallista enemmän hoitoa ja lisäruokintaa myös ihmisen toimesta, on Callesta kehkeytynyt erittäin sosiaalinen ja ihmisrakas pikkuaasi. Se seurailee mielellään ihmisten tallipuuhailua ja on usein ensimmäisenä tervehtimässä tallille tulevia vierailijoita. Kun menet aasien laitumella kyykkyyn, on suuri todennäköisyys saada Calle syliinsä rapsuteltavaksi. :) Tästä syystä Calle onkin toinen niistä aaseista, jotka tekevät vierailuja tapahtumiin sekä ulko- että sisätiloihin. Calle on väriltään ruskea ja sillä on siima ja aasinristi. Callen säkökorkeus on vain noin 75 cm.
 
 
 
 
 

Rölli

Rölli on välimeren miniaasiruuna, joka on syntynyt 8.8.2016. Röllin koko nimi on Ylitalon Rölli. Rölliin ihastuin nähdessäni sen vain muutaman kuukauden ikäisenä. Rölli on varsasta asti ollut sosiaalinen ja se hakeutuu usein tallille tulevien ihmisten viereen rapsuteltavaksi. Se myös erittäin mielellään lähtee kävelyille ja Rölli on opetettu kantamaan eväsreppua selässään metsäretkien aikana. Rölli on varsasta asti käynyt mm. messuilla ja se on myös koulutettu tekemään sisätilavierailuja, joissa Rölli onkin ollut rauhallinen ja suosittu vierailija. Röllin väritys on aasin perusväri eli harmaa ja sillä on siima ja aasinristi sekä jaloissa haaleasti näkyvät seepranraidat. Rölli on noin 75 cm korkea.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Yosef

Yosef eli Hagelunds Yosef on 31.10.2007 syntynyt aasiruuna, joka tuli tallillemme vuonna 2019 laumanlisäykseksi, kun päätin luopua poneista. Yosef on ystävällinen aasi, joka on vuosien varrella oppinut rauhalliseksi metsäkävelyiden kulkijaksi. Se on myös opetettu vetämään kärryjä perässään. Yosef on hoitotoimenpiteissä rauhallinen ja kiltti aasi, joka pitää harjaamisesta ja rapsutteluista. Yosef saattaa kerjätä huomiota tökkäisemällä vierellä olevaa ihmistä kevyesti päällään. Yosef on myös melko etevä availemaan tallin ovia, jos ne on unohtunut laittaa kunnolla kiinni. Yosef on väritykseltään ruskea ja silläkin on selässään siima ja aasinristi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Jummi

Jummi on 7.7.2017 syntynyt aasiruuna, joka tuli minulle samaan aikaan Yosefin kanssa. Jummi oli edellisessä kodissaan tottunut tallilla vierailijoihin aitauksessa ollessaan, mutta muuten se oli saanut melko vähän käsittelykoulutusta. Aluksi Jummi olikin hieman arka, vaikkakin utelias. Vähitellen Jummin luottamus ihmiseen erilaisissa hoitotoimenpiteissä ja käsittelyssä lisääntyi ja se on osoittautunut meidän poikalaumassa oikein uteliaaksi ja leikkisäksi aasiksi. Jummi onkin aaseista se, joka eniten kirmailee niityllä ja heittelee juostessaan ilopukkeja. Nykyään Jummi pyytää rapsutuksia kohteliaasti ihmistä kohti hivuttautuen. Sen ajokoulutus on aloitettu ja toiveena olisi joskus saada se Yosefin kanssa parivaljakkona kärryjä vetämään. Jummi on väriltään vaalean harmaa ja sillä on siima, aasinristi sekä takajaloissa seepranraitoja.
 
 

Aiko

Esittely tulossa...

SatuAasin talli / Hevostoiminta Valkas

Tevännön pikatie 191
12750 Pilpala
040 4123 725 satuaasintalli (at) gmail.com
Luotu Webnodella