Sosiaalipedagogisen hevostoiminnan lopputyö

Tein sosiaalipedagogisen hevostoiminnan täydennyskoulutuksen lopputyöni hevostoiminnan käyttämisestä keskittymis- ja tarkkaavuusvaikeuksista kärsivien lasten ryhmäkuntoutusmuotona. Tutkimus toteutettiin yhteistyössä Hippoliksen Hevoset ja yhteiskunta -hankkeen, Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän sekä Anun Arkin kanssa. Tutkimuksessa saatiin näyttöä siitä, että hevostoiminnasta voi olla hyötyä lasten keskittymis- ja tarkkaavuusoireiden kuntoutuksessa. Tutkimus sai Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän vuoden 2014 laatupalkintokilpailussa kunniamaininnan. Tarkemmin tutkimuksesta, sen tuloksista sekä siitä tehdyistä julkaisuista pääset lukemaan alla olevista linkeistä. Lisätietoja voi halutessaan kysellä minulta.

"Se oli rauhallinen, pidin siitä" - kokemuksia sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta lasten keskittymis- ja tarkkaavuusvaikeuksien ryhmäkuntoutusmuotona (pdf)

Hippoliksen tiedote 17.3.2015: Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä sai keskittymisvaikeuksista kärsiville lapsille apua hevosista.   (tiedotteen pohjalta tutkimuksesta tehty julkaisu myös Forssan lehteen 18.3.15 ja Ypäjäläiseen huhtikuu/2015)

FSHKY:n asiakaslehti 1/2015, s. 12: Hevonen rauhoittaa ja auttaa keskittymään.

Kuntamarkkinoiden blogi 1.6.2015:  Vielä tunnistamaton mahdollisuus tukea tehokkaasti lasten hyvinvointia.

 

Olen lisäksi tehnyt psykologian alan pro gradu -tutkielmani hevosten käyttämisestä kuntoutustyössä. Gradun voi lukea Tampereen yliopiston tutkielmatietokannasta: Psykiatrisen ratsastusterapian vaikuttavat tekijät potilaan näkökulmasta.

SatuAasin talli / Hevostoiminta Valkas

Tevännön pikatie 191
12750 Pilpala
040 4123 725 satuaasintalli (at) gmail.com
Luotu Webnodella