Hevosharrastetunnit ja maastoratsastus

Hevosharrastetunnit

Hevosharrastetunnilla opetellaan mm. hevosten hoitotoimenpiteiden ja tallitöiden tekemistä, hevosten käsittelyä sekä ratsastetaan maastossa tai kokeillaan vaikkapa aasiagilitya. Tärkeä osa hevostaitojen oppimista on hevosen käsittelytaidot sekä hevosen kanssa kommunikoimisen taidot, joten harjoittelemme tulkitsemaan eläinten käyttämää elekieltä. Voimme myös eläinten kanssa puuhailun lisäksi istahtaa toviksi seurailemaan niiden laumaelämää. Puuhailemme vaihtelevasti sekä ponien että aasien kanssa. Toisinaan tunnit voivat sisältää myös hevos- ja luontoaiheista askartelua. Nämä tunnit sopivat noin 7-vuotiaasta ylöspäin, eikä aiempaa kokemusta hevosista tarvitse olla. Tuntien sisältö räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaisesti.

Yhden hevosharrastetunnin kesto on 1,5 tuntia. Voit kysellä itsellesi irtotuntia tai vaikka viikottaista vakiotuntia. Voimme myös räätälöidä kaveriporukallesi oman hevosharrastekurssin (esim. 5-10 kerran kurssi).

 

Varusteiksi hevosharrastetunnille tarvitset tukevat jalkineet (kannalliset, jos ratsastetaan), hanskat sekä säänmukaisen vaatetuksen. Kypärän voi tarvittaessa lainata tallilta.

 

 

Maastoratsastus (toistaiseksi tauolla)

Maastoratsastukset ovat kevään 2019 tauolla, sillä Karkki on ylläpidossa toisella tallilla. Kirpun kanssa pääsee maastoilemaan hevosharrastetuntien aikana.


Maastoratsastukselle otetaan yksityistunneille jo hieman kokeneempia ratsastajia, jotka hallitsevat hevosen itsenäisesti kaikissa askellajeissa. Maastoon pääsee ratsastamaan Kirpulla ja Satu on Karkin kanssa maastoreissun vetäjänä. Vaihtelevat metsämaastot tarjoavat sopivantasoista haastetta sekä vähemmän ratsastaneille että jo kokeneemmille ratsastajille. Maastoreissu voidaan tehdä rauhallisemmassa tahdissa maisemia ihaillen, mutta myös vauhdikkaampaa menoa ja haastavampia mäkimaastoja löytyy enemmän haastetta kaipaaville. Vuodenaikojen vaihtelun mukaan on myös mahdollista ratsastaa perunapenkkien välissä tai sänkipellolla.

Maastoratsastuksen kesto on 1-2 tuntia. Varaa noin 20-30 min aikaa sekä ennen että jälkeen ratsastuksen hevosten hoitotoimenpiteitä varten, sillä hoidamme hevoset yhdessä kuntoon.

Varusteiksi tarvitset ratsastukseen soveltuvat kengät ja housut, hanskat, kypärän sekä säänmukaisen vaatetuksen. Kypärän voi tarvittaessa lainata tallilta.

Pääset kurkistamaan maastoreitteihimme videon kautta, kun klikkaat tästä linkistä auki Lotta Korhosen kypäräkameralla kuvaaman maastoretkemme menoa (aukeaa youtubeen).