Aasikävelyt, miniaasien vierailukäynnit

Aasikävelyt, metsäretket

Miniaasien kanssa voi tulla virkistäytymään metsäkävelylle, jolloin voimme tehdä 1-3 tunnin mittaisen kävelylenkin metsissä ja hiekkateillä kulkien. Kävelyn aikana jokainen halukas saa vuorollaan taluttaa aasia. Metsäreittejä löytyy sekä helppo- että vaikeakulkuisempia sen mukaisesti, millaista maastoa ihmisväki kaipaa. Vuodenajasta riippuen voimme kävelyn aikana myös esimerkiksi poimia marjoja, kerätä sieniä tai pysähtyä evästauolle. Aasien kanssa kävelyllä ei tarvitse turhia kiirehtiä, sillä aasit ovat rentoa kävelyseuraa ja toisinaan ne saattavat pysähtyä ihmettelemään maisemia tai maistelemaan vihreää ruohoa. Tosin erityisesti hiekkatieosuuksilla aasien kulku on yllättävän reipasta niiden kokoon nähden, joten kävelylle tulijan on hyvä varustautua hyvillä kävelyyn sopivilla kengillä sekä säänmukaisella vaatetuksella.

Ennen kävelylle lähtemistä aaseihin tutustutaan ensin niiden laitumella ja ne voidaan yhdessä harjata. Kävelyn jälkeen voidaan huolehtia niiden ruokkimisesta.

Kävelyihimme voit tutustua lisää esim. Retkipaikka.fi -sivustolla, sillä he kävivät meillä kokemassa millainen taika aasien kanssa metsänsiimeksessä liikkumisella oikein onkaan. Artikkelin löydät täältä.

 

 

 

Miniaasien vierailukäynnit sisä- ja ulkotiloihin

Miniaasit ovat tilattavissa erilaisiin tapahtumiin vierailulle sekä sisä- että ulkotiloihin. Ulkotiloissa aasit ovat vierailukäynneillä useimmiten aitauksessa, josta niitä on mahdollista silitellä ja katsella. Tilaaja varmistaa, että käytettävissä on noin 3x3 metrin alue aasien aitausta ja katosta varten. On myös mahdollista tapahtuman luonteen ja tilojen niin salliessa päästä harjailemaan ja taluttelemaan aaseja. Yleensä vierailukäynnit kestävät noin 1-4 tuntia, mutta esim. messupäivien aikana vierailun kesto voi olla pidempikin. Vierailun yksityiskohdat sovitaan aina tilaajan kanssa tapauskohtaisesti. Vierailukäynnille tulee aina mukaan 1-2 aasia ja 1-2 ohjaajaa.

Sisätiloissa vierailevat miniaasit Rölli tai Calle noin tunnin pituisilla vierailuilla. Rölli ja Calle ovat rauhallisia vieraita ja ne nauttivat saamistaan rapsutuksista. Aaseilla on tarvittaessa jaloissaan tossut, jotta ne eivät liukastele erilaisilla lattiamateriaaleilla. Kovin jyrkkiä rappusia vierailupaikassa ei voi olla, mutta muutaman askeleen rappuset aasit kyllä pääsevät kulkemaan. Lantamahdollisuus on olemassa, mutta aasit ovat useimmiten sisäsiistejä vierailijoita. Rölli on käynyt mm. vanhusten päivätoimintakeskuksissa, lastensuojelulaitoksissa ja jopa nuorisotilalla. Calle taas on ollut mm. viettämässä syntymäpäiviä päivänsankarin kotona.