Toimijat yrityksen taustalla

Hevostoiminta Valkas on vuonna 2015 perustettu toiminimi, jonka taustalla toimin minä, Satu Valkas. Aputoiminimen SatuAasin talli otin käyttöön vuonna 2020. Olen koulutukseltani psykologi (PsM, Tampereen yliopisto) ja sosiaalipedagogisen hevostoiminnan ohjaaja, SPHT® (Ypäjän Hevosopisto ja Turun yliopisto, 2014-2015). Koulutuksen lopputyönäni tein tutkimuksen hevostoiminnan vaikutuksesta lasten keskittymis- ja tarkkaavuusvaikeuksiin. Lopputyöstäni voit lukea lisää täältä. Olen Sosiaalipedagogisen hevostoimintayhdistyksen sekä Suomen aasiyhdistyksen jäsen. Suoritin 2017 valtakunnallisen Green Care korkea-asteen pilottikoulutuksen Satakunnan ammattikorkeakoulussa.

Yritystoiminta alkoi ensin sivutoimisesti, mutta huhtikuusta 2017 lähtien olen toiminut yrittäjänä päätoimisesti. Hevosalanyrityksen pyörittämisen lisäksi toimin myös avopuolisoni perunatilan perunasihteerinä. Tilaamme voit tutustua Männistön perunan nettisivuilla.

Hevosharrastus on vienyt minut mukanaan jo vuodesta 1995 lähtien, jolloin ensimmäisen kerran pääsin kunnolla ratsastamista ja hevosen käsittelyä harjoittelemaan naapurin museotilan suomenhevosella. Vuonna 1999 sain ensimmäisen oman ponini, shetlanninponi Damonin eli Pipan. Hevoset ovat olleet tähän asti elämäntapa ja unelma harrastuksen ja työn yhdistämisestä on ottanut suuntansa tämän yrityksen muodossa.

Aikoinaan shetlanninponi Pipan avulla sain ajokärpäsen pureman, mikä ei ole hellittänyt vuosien saatossa. Harrastin valjakkoajoa vuodesta 2000 lähtien ja kilpailin Pipan kanssa aktiivisesti 10 vuoden ajan seura- ja aluetasolla. Parhaimpana suorituksena meillä oli vuonna 2012 shetlanninponien valjakkoajon SM-pronssia ja Etelä-Suomen ponivaljakoiden alueranking voitto. Aktiivinen valjakkoajo jäi Pipan jättäydyttyä eläkkeelle 2015, mutta olen vuosien saatossa kouluttanut useita hevosia ja poneja maastakäsin ohjasajaen sekä tutustuttanut hevosia myös kärryillä ajoon ja valjakkoajon maailmaan. Tällä taustalla tarjoan ohjasajovalmennusta asiakkaiden omilla talleilla yksittäisinä tunteina tai koko päivän kursseina teoriaopintoineen.

Tallissani oli aluksi pari ponia ratsastuskäytössä, mutta pääsiäisenä 2019 päätin siirtyä tarjoamaan pelkästään aasillisia palveluita kotitallillani. Aasi-innostukseni lähti liikkeelle vuonna 2017, kun asiakaskäyttöön ja omaksi iloksi hankin välimeren miniaasivarsan Röllin. Rölli tutustutti minua aasien maailmaan ja vähitellen aasilaumani on kasvanut. Röllillä on aina ollut vähintään yksi aasikaveri, sillä aasit tarvitsevat oman laumatoverin, vaikka ne tulevatkin toimeen myös hevosten kanssa. Tällä hetkellä laumassani on neljä aasia, joista kaksi on välimeren miniaaseja ja kaksi tavallisia aaseja. Toinen miniaaseista, Calle, on syntynyt täällä meillä 2018. Aasien kanssa järjestämme mm. metsäretkiä ja aasit ovat tilattavissa erilaisiin tapahtumiin. Aaseista on lisätietoja niiden omilla sivuilla ja tarjoamistamme palveluista löydät lisätietoa täältä.

Sosiaalipedagogisesta hevostoiminnasta kiinnostuin, koska olen itse vuosien saatossa saanut kokea, miten hevosten kanssa toimiessa mieli rentoutuu ja monet tärkeät elämäntaidot kehittyvät ihan huomaamatta. Tavoitteenani onkin hevostoiminnan avulla tarjota asiakkaille onnistumisen kokemuksia, uusia elämyksiä sekä mahdollisuuksia oppia selviämään elämän erilaisista haasteista. Hevostoiminnassa työparinani toimivat kaikki aasilaumani jäsenet jokainen omalla tavallaan. Nykyään voikin paremmin sanoa, että tarjoan sosiaalipedagogista aasitoimintaa. :)

Eläinlaumaani kuuluu myös parsonrusselinterrieri Snappi, joka on aktiivinen ja erittäin sosiaalinen tallikoira. Joskus aasitoiminta voikin muuttua koiratoiminnaksi, kun asiakkaan kanssa voimme lähteä esimerkiksi koirakävelylle metsään.

Hevostoiminta Valkas / SatuAasin talli

Tevännön pikatie 191
12750 Pilpala
040 4123 725 hevostoimintavalkas (at) gmail.com
Luotu Webnodella