Aasitilojen avoimet ovet

Aasitilojen avoimet ovet järjestetään taas elokuun 2022 alussa! Tänä vuonna tallillamme on enemmän toimintaa sekä enemmän aaseja kuin edellisinä vuosina on ollut. Nyt jos koskaan kannattaa siis saapua avointen ovien aikaan paikalle! Tarkempi päivä ja ohjelma julkaistaan myöhemmin.
 
 
 

Alla on hieman infotietoa siitä, mitä on hyvä huomioida, kun vierailet tallilla.

Avoimien ovien aikana tallilla voit

- rapsutella ja valokuvata aaseja
- katsella tallipupujen pomppimista
- hankkia aasiaiheisia tuotteita
- viettää mukavan tuokion eläinten parissa
- osallistua aasitietovisaan

Jotta käynti tallilla olisi kaikkien osalta miellyttävä, niin huomioithan seuraavat asiat
- Parkkeeraa auto niille merkityille alueille siten, että autosi ei estä muiden autojen liikkumista piha-alueella. Pihateillä on kunnostustyö käynnissä, joten liiku autolla varovasti.
- Eläimiä saa rapsutella, jos ne tulevat käden ulottuville. Paras paikka rapsutuksille on aasin kaula ja selkä.
- Aitauksiin ei saa mennä sisälle
- Eläimillä riittää aitauksessa syötävää, joten ethän ruoki eläimiä millään
- Liikkuminen alueella tapahtuu omalla vastuulla
- Katsele, kysele ja ihastele niin kauan kuin mielesi tekee
- Jätä puumerkkisi vieraskirjaan, jotta aasipojat tietävät, montako ihmistä heitä kävi ihastelemassa
- Omien koirien tuonti tilalle on kielletty
- Puucee on tallilla käytettävissä
 
 

Perille löytää hyvin seuraamalla lähimmissä risteyskohdissa olevia aasin kuvalla varustettuja opastekylttejä. Osoite on Tevännön pikatie 191, Loppi (Google Maps tunnistaa myös määränpääksi Hevostoiminta Valkas). Parkkipaikat on merkitty piha-alueella P-kyltein, joten ethän parkkeeraa muualle (myös liikenteenohjaajan neuvoja kannattaa seurata).

 

Aiempien vuosien tunnelmia

Sunnuntaina 1.8.21 avoimet ovet järjestettiin muutaman rajoitustoimen kera (edelleen koronaviruksesta johtuen).  Tallilla oli pienimuotoinen buffetti, aasivisaan sai osallistua, aaseja sai rapsutella ja myynnissä oli myös oman tilan perunaa ja muutamia aasituotteita. Sateinen keli selvästi verotti kävijöiden määrää ja aasitkin viihtyivät paljon pihaton sisätiloissa. Auringon pilkistäessä aasitkin uskaltautuivat ulos ja olivat mielellään ihmisten rapsuteltavina.
 
Sunnutaina 2.8.20 avoimet ovet olivat koronarajoituksista huolimatta onnistuneet sekä säältään että kävijämäärältään. Tunnelma tallilla oli mukava ja Yosef aasin kärryajelut ilahduttivat ihmisiä. Kaisa Määttänen piti vuolunäytöksen hoitaen aasien kaviot kuntoon. Piknik-alueella oli ruokailijoita ja osa tilasi valmiiksi itselleen poknik-eväätkin tallilta.
 
Lauantaina 10.8.19 tallimme avoimissa ovissa ihmisiä tervehtivät miniaasit Rölli ja Calle sekä niiden isommat laumatoverit Yosef ja Jummi. Paikalla oli edellisten vuosien tapaan buffetti sekä mahdollisuus ostaa aasituotteita ja tilamme perunaa. Aasitietovisassa sai näyttää aasitietämyksensä ja voittaa sen mukaan palkintoja. Kävijöitä oli mukavasti koko aukioloajan ja yhteensä tallilla kävi hieman vajaa 100 henkilöä. Kiitos kaikille käynnistä!
 
Lauantaina 4.8.18 tilamme avoimissa ovissa aaseja oli paikalla kolme: miniaasit Rölli ja vasta vajaa kuukauden ikäinen Calle-varsa sekä Callen keinoemä Oomi (joka on tavallinen aasi). Tilalla kävi noin 150 ihmistä ihastelemassa tallimme asukkaita. Paikalla olleen kahvilan ja arpajaisten tuotto käytettiin Callen ja sen keinoemän hoitokuluihin. Iso kiitos kaikille kävijöille ja Callen elämän alkutaivalta tukeneille!
 
Tunnelmia päivästä voi käydä kurkkaamassa Facebookista.
 
 
Lauantaina 5.8.17 oli Suomen aasiyhdistyksen järjestämä aasitilojen avoimien ovien päivä. Tuolloin klo 11-14 pystyi mukaan ilmoittautuneilla aasitiloilla vierailla maksutta ihastelemassa aaseja ja tapaamassa muita aaseista pitäviä ihmisiä. Myös meidän

talli oli tuolloin auki. Paikalla kävi myös Yle Hämeen toimittaja, joka teki haastattelun sekä nettiuutisen kuntouttavaa työtä tekevistä miniaaseista. Kävijöitä oli sateisesta ilmasta huolimatta mukava määrä ja moni näki ensimmäistä kertaa elämässään välimeren miniaaseja ihkaelävinä. Kiitos kaikille käynnistä!

Kuvasatoa päivästä voit käydä katsomassa Facebook-sivuiltamme.
Uutisen voi käydä lukemassa Ylen sivuilta.

Tervetuloa uudelleen!

 

SatuAasin talli / Hevostoiminta Valkas

Tevännön pikatie 191
12750 Pilpala
040 4123 725 satuaasintalli (at) gmail.com
Luotu Webnodella